2/17/2009

Resultat injust

Tot i perdre, la U. D. Riudecols planta cara al líder en un partit marcat per la desafortunada actuació arbitral.

Després d'encadenar una sèrie de resultats positius amb unes victòries molt treballades, la U. D. Riudecols rebia al seu camp el líder de la categoria, el Falset, aquests anteriors resultats ens donaven esperances de poder donar la campanada, tot i que fins aleshores el Falset encara no havia perdut cap partit. Malauradament, l'àrbitre es va encarregar de tirar per terra totes les nostres aspiracions.

Començava el partit, i al cap de pocs minuts l’àrbitre va xiular penal en un còrner tret pel Falset, el penal el va cometre, segons ell, el Joan Mestres després d'haver agafat a un dels jugadors visitants. El que va passar és el que passa sempre en tots els còrners, és a dir, la lluita per la posició entre els defensors i els atacants, però el jugador del Falset, una vegada va notar el més lleuger contacte es va deixar anar dins l'àrea. Resultat, l'àrbitre va xiular penal, molt rigorós, però penal al cap i a la fi. El nostre porter, l'Adrià, va estar a punt de parar-lo, però després de tocar la pilota en la primera acció, no la va poder blocar, i aquesta va acabar entrant a la porteria en la segona rematada feta pel Falset.
Tot el plantejament que s'havia fet per aquest partit tirat per terra en pocs minuts. Però a més a més, al cap de pocs minuts d'aquesta primera jugada desafortunada, l'àrbitre es va empassar un clar fora de joc de dos dels jugadors del Falset, un dels quals, sol davant del porter, va aprofitar una centrada dels seus companys per fer pujar el segon gol al marcador.
No havia passat ni un quart d'hora i ja perdíem per 0 a 2 a causa de la nefasta actuació arbitral, malgrat tot, la U. D. Riudecols no va baixar el cap en cap moment i va continuar atacant amb insistència. El partit podia haver canviat radicalment si l'àrbitre hagués xiulat penal a favor nostre en una jugada protagonitzada per l'Èric. Després d'una de les seves internades per la banda, i quan ja encarava la porteria, el van fer caure de manera clara dins l'àrea, aquesta vegada, però, incomprensiblement l'àrbitre no va xiular penal. La pregunta és, per què en unes jugades aplicava un criteri i en unes altres, n'aplicava un altre de completament diferent? També ens podíem preguntar per què més aviat tots els àrbitres sembla que a nosaltres ens ho poden xiular tot i als nostres rivals no, però això ja és una pregunta per nota.
A partir d'aquí, la primera part es va anar desenvolupant amb un intercanvi d'ocasions pels dos equips. Per part nostra, l'Albert Valls en va tenir dues de molt bones per reduir distàncies en el marcador, una intentant rematar una pilota tal i com li venia centrada de la banda, i l'altra rematant de cap després d’una altra centrada de banda. Malauradament, cap de les dues jugades va acabar en gol, la pilota va passar a pocs centímetres del pal, però aquesta vegada la sort no va estar del nostre costat.
Final de la primera part, el marcador en contra i el nostre entrenador expulsat per les seves reiterades protestes a l'àrbitre. La cosa no pintava massa bé però l'actitud es mantenia malgrat tot.

La segona part va ser més del mateix, intercanvi d'ocasions entre els dos equips però sense que cap dels dos en materialitzés cap. La U. D. Riudecols continuava amb la seva actitud guanyadora, fruit d'això, va venir una altra oportunitat clara de gol, protagonitzada una vegada més per l'Albert Valls, aquesta vegada va ser el seu company Víctor Martín, qui va desviar la pilota, i és que en aquest partit teníem la sort en contra. Això va quedar demostrat, quan el Joan Mestres, després d'intentar rematar una pilota de cap, va caure malament al terra i es va fer un esquinç al turmell que el va obligar a retirar-se del camp. Des d'aquestes línies li volem donar molts ànims i desitjar-li que es recuperi el més aviat possible (això també va per la resta de companys que també tenen algun tipus de lesió, ànims per a tots ells!!) .
Passaven els minuts, entraven altres jugadors de refresc al camp, però la U. D. Riudecols no aconseguia canviar el marcador, fins que en un xut des de fora de l'àrea, i en una vaselina que ja voldrien poder fer molts jugadors d'altres categories, el Josep Maria Arévalo reduïa distàncies en el marcador. Per desgràcia el gol va arribar una mica massa tard, ja que quedava poc temps per a que s'acabés el partit. Els jugadors del Falset ja no ho tenien tan clar i van començar a preguntar a l'àrbitre quan quedava per a que s'acabés el partit, el líder estava demanant l'hora!!
Quedaven pocs minuts, i la U. D. Riudecols es va jugar el tot pel tot, i és que ja donava igual perdre per un o per dos gols, per tant tots els jugadors es van abocar a l'atac, descuidant una mica les tasques defensives. Podien passar dues coses, o empatàvem el partit o l'acabàvem de perdre, per desgràcia va passar la segona, i el Falset en una jugada de contraatac va tornar a marcar un gol que sentenciava definitivament el partit. Estava clar que no era el nostre dia!!

Al final derrota del nostre equip per 1 a 3, però que deixa una sèrie de bones sensacions. I és que si en la resta de partits que queden es manté la mateixa actitud i ganes que en aquest, els bons resultats segur que arribaran. De moment, la setmana que ve torna a tocar partit difícil contra el Vilafortuny en camp de gespa, és per això que animem a tots als nostres aficionats que vinguin a donar-nos suport i que cridin força Riudecols!!!!