2/23/2009

Partit de poc futbol

La U. D. Riudecols es torna a quedar sense sumar en un partit condicionat per les baixes del nostre equip.

Després de la bona imatge de la setmana passada contra el líder, aquesta setmana se'ns presentava un altre partit complicat per diversos motius. El primer era el rival, el Vilafortuny, un equip lluitador i 'marrullero' que ja ens havia causat problemes en altres enfrontaments. El segon motiu, era el camp, s'havia de jugar en un camp de gespa, i ja sabem el que li acostuma a passar al nostre equip en aquest tipus d'escenaris, i més si el partit que havíem jugat abans en aquest camp, era del Marina Cambrils, que millor que no tornem a recordar. Amés a més, també s'havia de tenir que l'equip estava molt condicionat per les baixes, ja que entre lesionats i absències per altres motius només podíem disposar de dos canvis a la banqueta. Malgrat tot, l'equip va sortit disposat a sumar els tres punts, i ho haguéssim aconseguit si la sort i l'àrbitre hagués estat una mica al nostre favor.

Començava el partit, i la U. D. Riudecols va sortir amb la mateixa actitud de la setmana passada, potser una mica menys, ja que el fet de jugar contra el líder sempre et dóna un plus de motivació, però tot i això es veia que hi havia ganes de guanyar el partit. A l'inici, els dos equips mantenien les seves posicions, cap dels dos prenia la iniciativa respecte a l'altre, i això es reflectia en les poques oportunitats de gol que hi havia en les dues porteries. A la U. D. Riudecols li costava sortir del darrera, ja que mantenia les línies una mica massa endarrerides, però va saber aprofitar millor les oportunitats que va tenir. Passat el primer quart d'hora l'Albert Valls sumava un altre gol al seu compte particular, a la vegada que avançava a la U. D. Riudecols en el partit. Aprofitant una centrada des de la banda, va agafar la pilota per rematar-la tal i com li venia i fer pujar el 0 a 1 al marcador, semblava que la cosa pintava bé.
Uns minuts mes tard, el Vilafortuny empatava el partit en una discutida jugada que, com sempre, l'àrbitre no va xiular al nostre favor. L'Adrià va voler treure una pilota des de la seva porteria, però un jugador del Vilafortuny es va posar pel seu davant per fer-li nosa, el més normal hauria estat que l'àrbitre xiulés falta, però no, no va xiular res. Resultat, l'Adrià va sacar malament a causa de l'obstrucció d'aquest jugador, amb tanta mala sort que la pilota va anar a parar als peus d'un jugador visitant, aquest, la va centrar al mig de l'àrea per a que un dels seus companys pogués rematar a plaer. La defensa nostra va intentar treure la pilota com va poder, però no va ser possible, i al final ens vàrem fer el gol en pròpia porta. Val a dir, que la pilota hauria acabant entrant igualment. Però això era el de menys, perquè el Vilafortuny havia empatat el partit.
Les coses podien haver tornat a canviar pocs minuts més tard, ja que el Santi, aprofitant una passada del Víctor Martín, es va internar per la banda i va fer una centrada (sí, de quan en quan, molt de quan en quan, també en passa alguna de recta) a l'àrea que l'Albert Valls, per poc no va poder aprofitar. Poques ocasions clares més van tenir els dos equips, i el resultat ja no va canviar fins al final de la primera part.

A l'inici de la segona part, les coses es van mantenir igual que en la primera, és a dir, poques ocasions pels dos equips, fins que una altra vegada l'àrbitre, es va encarregar de decantar el partit pel Vilafortuny. I és que un dels jugadors visitants va marcar el 2 a 1 després d'un fora de joc clamorós que els mateixos jugadors del Vilafortuny reconeixien entre rialles, l'únic que el no va veure va ser l'àrbitre, i de res van servir les nostres protestes. El Vilafortuny ja anava guanyant i a partir d'aquell moment, es va dedicar, encara més que a la primera part, al que millor se li dóna, constants interrupcions del joc fent faltes i aprofitant la permissivitat de l'àrbitre.
La U. D. Riudecols intentava amb més ganes que encert retallar distàncies en el marcador, però no va ser possible. Tot el contrari, el Vilafortuny tornava a marcar després que l'Andreu fes un penal dins l'àrea i que l'àrbitre, evidentment, va xiular, hauria estat demanar molt que per una vegada s'hagués equivocat a favor nostre. L'Adrià va estar a punt de parar-lo, però la pilota li va passar per sota els braços i el Vilafortuny es tornava avançar en el marcador.
A partir d'aquest moment poca cosa més per explicar, el Vilafortuny aguantant el resultat, i la U. D. Riudecols intentant empatar però sense aconseguir cap resultat positiu. L'àrbitre va xiular el final del partit, i la U. D. Riudecols que perdia una bona oportunitat de treure un resultat positiu.

Conclusions del partit, que malgrat tot, la U. D. Riudecols no va baixar els braços en cap moment, i va lluitar fins al final. Això què vol dir, doncs que si l'actitud és la correcta, els resultats acabaran arribant. Una bona ocasió per demostrar-ho serà aquest dijous al vespre al camp de la Pastoreta, un altre camp de gespa que, a priori, també se'ns presenta complicat, però que estem segurs que amb les ganes nostres i el suport de la nostra afició podrem treure endavant. Força Riudecols!!!