1/15/2009

La U.D.Riudecols guanya un derbi emocionant

La U. D. Riudecols comença l’any amb una victòria en un derbi que no es va decidir fins als últims minuts del partit.

A causa de les pluges dels últims dies, semblava que no es jugaria el partit, i és que l’estat del terreny de joc no era el millor possible. La meitat del camp estava ple de tolls, i, a més a més, les dues bandes del camp estaven molt toves a causa de tota l’aigua que el terreny no havia pogut absorbir. Pel nostre equip, això tampoc era un problema massa important, ja que si som sincers, tampoc és que destaquem molt pel nostre gran de joc de tocar la pilota, a nosaltres ens va més el joc del ‘patadón’ que no pas el del ‘tiqui-taca’ (què voleu, no en sabem més).
Després d’esperar a l’àrbitre més de mitja hora sobre l’horari previst (vista la seva actuació, no sabem si valia la pena esperar-lo), es va poder començar el partit, ja que ell va considerar que l’estat del terreny de joc era més que adient per jugar.

No sabem si era per la ressaca nadalenca, per l’estat del camp, o per una mica de tot, la qüestió és que la U. D. Riudecols va començar a jugar de manera bastant espessa. Les oportunitats eren més per les Borges que no pas pel nostre equip, però en una jugada afortunada, i després d’aprofitar una passada des del mig del camp, l’Èric va agafar la pilota i en una de les seves internades amb velocitat, va poder marcar el primer gol del partit. Després del gol semblava que les coses se’ns posaven de cara, però entre la ‘caraja’ general que hi havia al nostre equip i l’actuació arbitral, la situació se’ns va complicar al cap de pocs de moments. En una badada defensiva, una de tantes, les Borges va marcar el gol que feia pujar l’empat al marcador, resultat que es va mantenir fins al descans
A la primera part també va passar altres coses, com van ser el penal fallat de les Borges, o les múltiples errades arbitrals, des de fores de jocs inexistents, fins a faltes xiulades sense cap mena de criteri, passant pel penal assenyalat i que no ho era. S’ha de dir que aquest àrbitre ja ens ha xiulat alguna altra vegada, i a banda de que no en sap més, diguem que té un ’afecte especial’ pel nostre equip. Que hi farem, en aquesta categoria ja sabem el que hi ha, però tot i així és trist que cobrin el que cobren, i xiulin d’aquesta manera.

Just començar la segona part, les Borges es va posar pel davant en el marcador, com sempre, la U. D. Riudecols va sortir amb la ‘caraja’ del primer quart d’hora, i això ho va saber aprofitar l’equip de les Borges, ja ens ha passat més d’una vegada, però no hi ha manera de corregir-ho. Vista la manera de jugar del nostre equip i el marcador en contra, semblava que la cosa pintava bastant malament. En aquells moments, més d’un s’hauria conformat amb un empat en el millor dels casos, però a base de ganes, la U. D. Riudecols va poder capgirar el marcador.
El moment clau del partit va ser l’entrada al camp del Joan Cabré (el Caixa, per a més indicacions), ja que amb la seva peculiar i anàrquica manera de jugar va aconseguir descol·locar la defensa rival. Va ser en un jugada seva que es va aconseguir l’empat, després d’aguantar la pilota, i en una jugada de les seves tipus Salinas, va poder passar la pilota la banda pel Víctor, el qual va xutar a porteria, en un primer moment la defensa de les Borges va poder rebutjar la pilota, però aquesta, va caure als peus de l’Albert del Olmo, el qual, sol davant el porter va poder marcar a plaer.
A partir d’aquest moment, les coses ja es van posar bastant de cara, l’Èric en una altra de les seves internades aconseguia marxar per velocitat dels seus marcadors, i tornava a ficar la pilota dins la porteria rival. El Robert tancaria el marcador amb l’últim gol després del penal xiulat per l’àrbitre (de quan en quan també l’encertava), i enganyant completament al porter a l’hora de xutar-lo.

Resultat final, 4 a 2 a favor de la U. D. Riudecols, i guanyant el nostre derbi particular amb les Borges. Com en qualsevol derbi, s’ha de dir que va pujar molta gent de les Borges a animar al seu equip, i és que les ganes de guanyar a l’etern rival sempre mobilitzen a la gent, ara bé, això no és excusa per a que determinats aficionats de les Borges insultessin de manera reiterada a jugadors del nostre equip, i menys si aquests que criden són representants de la junta. Aquesta gent són els que haurien de donar exemple, però.....

De totes maneres, nosaltres ens de quedar amb les coses positives i és que hem pujat fins a la setena posició. Aquest dissabte juguem al camp d'un rival directe com és el Marina Cambrils. Si l'equip és capaç de treure els tres punts, podem enganxar-nos amb el grup de dalt que lluita per la segona posició, ja que de moment el Falset sembla intractable. Ja ho sabeu, aquest cap de setmana tots a animar a l’equip. FORÇA RIUDECOLS!!