12/21/2008

NO TOT ÉS CULPA NOSTRA


CRÒNICA
En un partit espès i marcat per les errades arbitrals, la U. D. Riudecols trenca la bona ratxa de resultats que havia aconseguit fins ara.
Després de dues jornades seguides aconseguint els tres punts en uns partits en que la U. D. Riudecols va ser clarament superior als seus rivals, aquesta setmana la cosa va canviar. El plantejament tàctic va ser el mateix de les altres setmanes, amb algun que altre canvi en l'onze titular, ara bé, tot i que les ganes van estar presents en els membres del nostre equip, no es pot dir el mateix de la claredat d'idees a l'hora de jugar. Això combinat amb una actuació arbitral més que discutible, van fer que es perdés el partit contra l'Almoster.
El partit no podia començar més bé per la U. D. Riudecols, ja que en la primera ocasió de la que vam disposar ja ens vam poder avançar en el marcador. Després d'una falta comesa als voltants del mig camp, l'Iván Tomás la va penjar dins l'àrea de l'equip rival, moment en el qual, el Víctor Martín va aprofitar per pentinar-la lleugerament, i desviant la pilota el suficient per a que el porter de l'Almoster no hi pogués arribar. Semblava que la cosa pintava bé, però una badada defensiva en la que la defensa i la mitja del nostre equip no es van entendre entre ells, va ser aprofitada per un davanter de l'Almoster, el qual, lliure de marcatge, va fer pujar el 1 a 1 al marcador. Poc després, va tenir lloc la jugada que va marcar el desenllaç del partit, ja que l'àrbitre es va inventar un penal en contra nostra, segons ell, el Robert Fernández va tocar de manera clara la pilota amb les mans dins l'àrea. Això seria bastant discutible, ja que en el millor dels casos tenia els braços junt amb el cos, i estava fora de l'àrea, per tant, com a molt, podia ser falta involuntària, però mai penal. Resulta curiós que en el moment de la jugada, no hi hagués cap jugador de l'Almoster que reclamés res, ni penal, ni falta; tot i això no hi havia res a fer, l'àrbitre ja havia pres la seva decisió, i malgrat les nostres protestes no va canviar d'opinió, per tant, l'Almoster va xutar el penal, i es va avançar en el marcador.
A partir d'aquí, la U. D. Riudecols, va intentar, amb més ganes que encert, tornar a marcar un gol que igualés les coses, però l'àrbitre, una vegada i una altra amb les seves decisions, ho va fer impossible. Amb un criteri que canviava en cada jugada, va aconseguir posar dels nervis tant a jugadors com a entrenador, fins al punt que davant les reiterades protestes del nostre entrenador, el va expulsar de la banqueta.
La segona part no va variar gaire de la primera, l'àrbitre fent de les seves en cada jugada, i els jugadors de la U. D. Riudecols cada vegada més desesperats, fixeu-vos com estaven els nervis, que fins i tot l'Andreu es queixava a l'àrbitre!!!. En dues jugades en que els jugadors de l'Almoster estaven en un clar fora de joc, i que l'àrbitre no va xiular, van ser aprofitades per marcar dos gols més i fer pujar el definitiu 4 a 1 al marcador. Un resultat que no reflecteix, ni de bon tros, el que va passar en el camp. Un resultat bastant més just, vistos els mèrits d'un i altre equip hauria estat un empat, però l'àrbitre es va encarregar de que no fos així.
S'ha de dir, que no tota la culpa la podem donar a l'àrbitre, ja que tot i que hi va influir en el resultat final, també és cert, que no vam saber aprofitar les oportunitats de les que vam disposar. Si al començar la segona part haguéssim aconseguit marcar en alguna de les jugades protagonitzades per algun dels nostres jugadors; o si haguéssim sabut aprofitar l'avantatge numèric que vam tenir quan encara faltaven més de 20 minuts per acabar el partit, i l'àrbitre va expulsar a un jugador de l'Almoster per doble amonestació (sí, de quan en quan també xiulava bé), el resultat podia haver estat ben diferent.
Això ens fa pensar de cara als següents partits, val la pena reclamar a l'àrbitre quan aquest s'equivoca?, o pel contrari l'únic que aconseguim és posar-nos-el encara més en contra? El que està clar, és que hem d'intentar mantenir el cap més fred, i jugar de la manera que el nostre equip sap, perquè sinó, la setmana que ve ens tornarà a passar el mateix. Per tant, el millor que podem fer és passar pàgina, i intentar guanyar la setmana que ve al nostre camp, en el que esperem que la cosa millori respecte d'aquest últim partit. Força Riudecols!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada